Bokrecension: Recension “Vad är det med Lisa?”

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Vad är det med Lisa?
Författare: Malin Roca Ahlgren
Illustratör: Emil Maxén
Bokförlag: Kikkuli Förlag
Ålder (vad jag tycker): Från ca 9 år
Antal sidor: 79 sidor
ISBN: 9789188195272
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 4.00
Recensionsexemplar: Ja! Tack för boken!

Baksidestext
Vad är det med Lisa? är uppföljaren till “Coolt med ADHD” och “Jag har ADHD”. Den handlar om Lisa som är 13 år och går i samma klass som Alice som har ADHD och är huvudperson i de andra böckerna. Lisa bor med sin mamma och sin katt Smulan, spelar gitarr och Minecraft. Och så har hon ångest. Tanken med den bok är att lyfta och sprida kunskap om ångest och psykisk ohälsa. Den är tänkt som ett stöd för ängsliga, oroliga och ångestbenägna barn och deras föräldrar, samt lärare i grundskolan.
Det är som om de kommer i klunga, mörka och stora. Inkränktar i huvudet på henne. Hon sitter helt stilla, försöker fokusera blicken på tapeten. Hennes andning blir snabb och hon knyter ihop händerna för att de inte ska börja darra. De är svettiga. Lisa vill skrika för att allt det där ska försvinna bort. Hon blundar igen för att se om det hjälper. I bakgrunden hör hon Kristin skrika: När du stupar nästa gång så vill jag bära dig. Låt mig vara din soldat.

Vad tycker jag?
Jag gillar boken! Jag gillar att boken handlar om ångest och att Lisa är i en ålder där många (enligt min uppfattning) börjar känna ångest, oftast utan att veta vad det är eller beror på. Jag tycker att boken är informerande men ändå inte för tung som en fackbok kan vara. Jag gillar även författarens sätt att beskriva ångest och det generella skrivsättet!

Inlägg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇