Bokrecension: Recension “Tjuven som hade klänning”

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Tjuven som hade klänning
Författare: Robbe Eriksson
Bokförlag: Skabetti books
Ålder (vad jag tycker): Från ca 6 år
Antal sidor: 95 sidor
ISBN: 9789188617071
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 3.40

Recensionsexemplar: Ja! Tack för boken!
Första meningen i boken: Det är sommarlov och Trevor ska bo hemma hos farfar och F2 i en hel vecka.

Baksidestext
I barnboksserien Trevor och Farfar får vi än en gång följa den nyfikne sjuåringen Trevor, hans lätt excentriske farfar och deras lite annorlunda familj.
Trevors farfar är inte som andra. Han kan nämligen väldigt mycket om historia och berättar gärna om alla intressanta och spännande personer och händelser från den svenska historien för sin sonson.
I den här tredje delen berättar Farfar om hur det är att skilja sig och att det inte behöver vara slutet på ens vänskap som människor. För att bevisa detta tar han med sig hela familjen på en fantastisk resa till Göteborg. Där får vi stifta bekantskap med den berömda tjuven Lasse-Maja som klädde ut sig till flicka, ballongfararen Andreé och farfars kompis “Svamp-mannen”. Vi får bland annat lära oss varför kung Karl den fjortonde Johan alltid åt ägg, vad en Pincho är för något och varför man säger “e du go eller” i Göteborg.

Vad tycker jag?
Jag gillar boken! Den är rolig och har mycket fakta. Jag gillar att det är skrivet på ett roligt sätt. Att Trevor åker genom Sverige för att lära sig, men i grunden för att visa att det inte är farligt att skilja sig. Jag tycker den går lite snabbt framåt ibland. Det känns som att det är lite för mycket som ska få plats. Först gör vi det sen gör vi det och sist det här. Jag gillar som sagt all fakta och det är ett roligare sätt att lära sig om olika historiska händelser. Jag gillar boken överlag även om det är lite snabbt skrivet.

Inlägg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇