Bokrecension: Recension “Tankar mellan sött och salt”

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Tankar mellan sött och salt
Författare: Marta Söderberg
Bokförlag: Gilla böcker
Ålder (vad jag tycker): Från ca 12 år
Antal sidor: 250 sidor
ISBN: 9789178130245
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 3.63
Recensionsexemplar: Ja! Tack för boken!
Första meningen i boken: På tallriken framför mig ligger en saftig ryggbiff, klyftpotatis, bearnaisesås, tre gurkskivor och en tomatklyfta.

Baksidestext
“Det kommer att gå bra, Moa”, säger pappa och klappar mig på huvudet som om jag vore en hund. “Ja, det kommer att gå jättebra”, försäkrar mamma.
Och då finns det inga tvivel längre. Detta kommer garanterat gå åt helvete. Jag kastar en blick på klockan som hänger ovanför dörren i köket.
Om exakt fjorton timmar börjar jag sjuan.
Moa vet inte hur hon ska överleva högstadiet, för efter det som hände i somras pratar ingen i klassen med henne. Utom för att säga hur mycket de hatar henne.
Tur att det finns annat i livet än den grå verkligheten i Hellnäs. Som världens snyggaste Edward, till exempel.

Vad tycker jag?
Jag tycker om boken väldigt mycket! Jag gillar verkligen handlingen och språket är enkelt men ändå beskrivande och jag fastnade i boken. Jag gillar att den har en lite seg start för det kändes som det blev som en explosion när det vände. Jag gillar att det handlar om mobbing och att inte våga berätta. Jag tror att fler barn och unga berättar om de har en förebild, som Moa i den här boken. Det enda minuset är att den är lite kort. Jag skulle velat ha mer information, det kändes som vissa trådar startades men inte avslutades. Men det är inte så mycket som stör. I det stora hela är det en väldigt bra bok!

Inlägg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇