Bokrecension: Recension “Sköldpaddor hela vägen ner”

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Sköldpaddor hela vägen ner
Författare: John Green
Bokförlag: Bonnier Carlsen
Ålder (vad jag tycker): Från ca 15 år
Antal sidor: 292 sidor
ISBN: 9789163899478
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 3.97

Recensionsexemplar: Nej!

Baksidestext
Aza Holmes är egentligen aldrig sugen på att ge sig in i jakten på Russell Pickett, den försvunna miljardären som jagas av FBI. Men 100 000 dollar i belöning gör att Daisy – hennes bästa, enda och mest orädda vän någonsin – har andra planer.
Tillsammans navigerar de både det korta avståndet över floden och det avgrundsdjup som skiljer dem från Picketts egendom.
I det gigantiska huset bor nu bara Picketts söner, Davis och hans bror. Davis som Aza kände som liten. Davis som aldrig kan lita på om någon tycker om honom för den han är, eller för pappas pengar. Men han kan vara helt lugn med Aza. Hon har sina tvångstankar och blotta tanken på att alla bakterier som finns i en annan människas saliv, som byter mun vid en kyss … Nej.

Vad tycker jag?
Jag gillar verkligen boken! Den beskriver ångest jättebra och är lagom lång. Jag gillar Greens språk och sättet han berättar ångest på. Jag kan verkligen känna igen mig i Aza med hennes problem och de jobbiga sakerna som händer i boken.
Jag gillar att det inte händer så mycket. Boken fokuserar på några få stora saker istället. Det gillade jag!
En till sak jag verkligen tycker om är att boken är ganska rolig ibland. Även om det handlar om ångest och jobbiga saker, så drog jag lite på smilbanden emellanåt.
Jag känner även igen mig i tankegångarna Aza har. Jag kan tycka att det är lite jobbigt att läsa böcker jag känner igen mig i. Men denna var inte så! Green har skrivit bra på så sätt att jag inte känner igen mig alltför mycket.
Boken är verkligen bra och om du vill ha en bra bok med kärlek, ångest och lite humor är denna perfekt!

Inlägg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇