Bokrecension: Recension “Rekordskolan: Vägen dit”

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Rekordskolan: Vägen ditFörfattare: Katarina Ekstedt & Anna WinbergIllustratör: Carolina StåhlbergBokförlag: Triumf FörlagÅlder (vad jag tycker): Från ca 6 årAntal sidor: 65 sidorISBN: 9789188549525Finns hos: Adlibris / BokusGoodreads-betyg: 1.88Recensionsexemplar: Ja! Tack för boken!

BaksidestextSilje, Rurik och Kostas är nio år, och ingen av dem passar riktigt in. Alla ansöker de till Rekordskolan som är ett internat på en avlägsen ö, där vad som helst verkar kunna hända. Skolan skapades av världens längsta man, och är en plats där man försöker slå olika rekord, och där man får bo i en trädkoja, tält eller i ett högt torn. Allt verkar till en början bara spännande, men det finns också moln på himlen, till exempel tvillingarna Sanji och Manja, och de strikta reglerna, blir man verkligen avstängd från skolan om man kommer för sent? Klockan tickar…
Vad tycker jag?Jag är väldigt tveksam till den här boken. Jag gillar den inte alls mycket. Det går alldeles för fort fram och jag hänger inte alls med när det byter perspektiv mellan Silje, Rurik och Kostas. Ena sidan har de ansökt till skolan och på nästa sida börjar de i skolan.
Det är ganska likt Harry Potter i handlingen, vilket är en nackdel i denna bok. Även korrekturläsningen har det slarvats med, ganska mycket stavfel och det är inget bra språk. En sak jag tyckte var konstigt är att det står på baksidan att man blir avstängd om man kommer försent men det nämns ingenstans i boken, förutom att någon lärare säger något i stil med “kom i tid”.
Jag gillar illustrationerna i boken och de är verkligen något jag gillar.
Jag gillar inte heller den stora cliffhangern på slutet. Det tillför ingenting. Egentligen tycker jag att boken är väldigt platt och inte tillför så mycket.
Samtidigt vill jag tycka om boken. Det har ett bra budskap med att vara unik och gå sin egen väg men det håller inte ända fram.

Inlägg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇