Bokrecension: Recension “Oskar superhjälte”

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Oskar superhjälte
Författare: Marie Bosson Rydell
Bokförlag: Idus förlag
Ålder (vad jag tycker): Från ca 6 år
Antal sidor: 43 sidor
ISBN: 9789175778846
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 5.00
Recensionsexemplar: Ja! Tack för boken!

Baksidestext
Oskar är en ganska vanlig kille. Sedan han var liten har han haft en kompis som heter Liam. De har kul tillsammans Allra bäst är det när de är helt själva. I skolan, med andra, kan det bli jobbigt. Det blir ofta bråk med Liam och Oskar hänger på, fastän han egentligen inte vill.
Oskar misstänker att det är något som inte riktigt stämmer med Liam. Men han vet inte vad. Han vågar inte fråga Liam och han vågar inte berätta för någon vuxen. Han känner sig feg. Men han måste vara modig, modig som en superhjälte för att kunna rädda Liam.

Vad tycker jag?
Jag älskar boken! Den är så bra och viktig. Den har ett superviktigt ämne om misshandel och att ingripa när en kompis mår dåligt. Jag gillar språket och boken är bra för den tänkta ålderskategorin. Att det finns böcker för barn om detta ämne är viktigt, både för att kompisar ska våga berätta om detta sker men även för att visa att detta faktiskt händer. Jag kan tänka mig att barn tänker “det händer bara på film”, men det gör det ju inte. Därför är denna bok så viktig. Jag gillar längden och den är väldigt lättläst med stor text, vilket är bra till den tänkta målgruppen.
En superbra och viktig “börja-läsa-bok”.

Inlägg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇