Bokrecension: RECENSION: OCH SNÖN SMÄLTER PÅ HESTER STREET AV DAISY WAUGH

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Hollywood 1929. Max och Eleanor Beecham är filmbranschens älsklingspar – begåvade, lyckade och lyckliga. När de bjuder in till sin årliga oktobermiddag flockas storheter som Charlie Chaplin, Douglas Fairbanks och Greta Garbo. Champagnen flödar och allas förmögenheter växer för var dag, tack vare börsens fantastiska utveckling.

Men under ytan krackelerar perfektionen, och hemligheter som legat begravda i åratal är på väg att uppdagas. Samtidigt tickar börsbarometrarna sakta men säkert mot undergången… Tick-tack-tick-tack.

Kommentar
Den här boken tyckte jag riktigt mycket om. Jag älskar gammalt Hollywood-skvaller och har får jag verkligen mitt lystmäte. Det viskas, skvallras, bedras, hatas och älskas. Särskilt underhållande var de amerikanska huvudkaraktärernas bild av Greta Garbo som osocial, bångstyrig och egensinnig. Boken består dock inte bara av skvaller utan har en djupare dimension som kontrasterar mot Hollywoods ytlighet. Författaren väver skickligt ihop dessa två verkligheter, och hon har en skärpa och ett driv i språket som gör den omöjlig att lägga ifrån sig. Dessutom innehåller den flera historiska händelser som inte bara gör boken underhållande utan även lärorik. Dessvärre tyckte jag dock att slutet kom lite väl plötsligt och den tvist som presenterades genomskådade jag redan i början av boken. Trots det är Och snön smälter på Hester Street den bästa bok som jag har läst i år.

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇