Bokrecension: Recension “Momo eller kampen om tiden”

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Momo eller kampen om tidenFörfattare: Michael EndeIllustratör: Michael EndeBokförlag: Berghs förlagÅlder (vad jag tycker): FrĂ„n ca 6 Ă„rAntal sidor: 310 sidorISBN: 9789150216547
Finns hos: Adlibris / BokusGoodreads-betyg: 4.32
Recensionsexemplar: Ja! Tack för boken!

Baksidestext
Ingen mÀnniska tycktes inse att det i sjÀlva verket var nÄgot helt annat man sparade pÄ, nÀr man trodde att man sparade tid. Ingen ville erkÀnna att hans eller hennes liv hela iden bara blev fattigare och enformigare och tristare och kallare. Men barnen fick dÀremot kÀnna av den saken, hur tydligt som helst, för numera var det ju ingen som hade tid med dem heller. Men tid Àr liv. Och livet bor i hjÀrtat. Och ju mer mÀnniskorna sparade in pÄ detta, desto fattigare blev de.

Vad tycker jag?
Jag tycker om boken ganska mycket! Jag tycker boken Àr spÀnnande och jag gillar verkligen Momo och hennes vÀnner. Jag gillar Àven att boken har tre delar som delar upp berÀttelsen. Jag tycker att sprÄket Àr bra men inte superbra. Det Àr medelmÄttigt. Jag tycker verkligen om fantasin i boken. Det Àr verkligen en bok att tÀnka kring. Alla vuxna som stressar och jÀktar medans barnen blir utanför. Det kÀnns vÀldigt aktuellt. Det Àr nÄgot som gör att boken inte Àr jÀttebra. Men jag kan inte sÀtta fingret pÄ vad.
Jag kan tÀnka mig att boken passar bra som höglÀsning. Den passar bÄde vuxna och barn med Àmnet den berör.
Det Àr en tÀnkvÀrd bok som Àr jag tycker om, men det Àr inte en bok jag Àlskar.
Det blir en stabil trea i betyg.

InlÀgg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇