Bokrecension: Recension “Lilja och jag”

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Lilja och jag
Författare: Karen McCombie
Illustratör: Cathy Brett
Bokförlag: Argasso
Ålder (vad jag tycker): FrĂ„n ca 6 Ă„r
Antal sidor: 69 sidor
ISBN: 9789187667930
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 5.00
Recensionsexemplar: Ja! Tack för boken!

Baksidestext
Kirsten önskar att livet kunde kÀnnas mer normalt. Skolan Àr toppen, men hemma Àr det mest bara brÄk och problem. Vad Kirsten verkligen behöver Àr att fÄ prata med sin Àldsta vÀn, den varma och roliga Lilja.
Kirsten har inte trĂ€ffat Lilja pĂ„ flera Ă„r, men kanske kan hon försöka leta upp sin vĂ€n igen? Om hon provar att lĂ€mna ett meddelande i det hemliga gömslet i trĂ€det som bara de tvĂ„ kĂ€nner till – vad hĂ€nder dĂ„?

Vad tycker jag?
Jag gillar verkligen boken! Den Àr bra skriven och vÀldigt fantasifull. Jag gillar att det Àr en koppling mellan att det Àr jobbigt och Lilja. Jag gillar Àven sprÄket vÀldigt mycket. Det kÀnns nÀstan poetiskt. (Fast jag inte gillar poesi.) Jag tycker att boken Àr lagom i lÀngd för Äldern och det Àr Àven bra att det Àr kapitel i boken. Den Àr ju ganska lÄng men nÀr det Àr kapitel kÀnns den kortare eftersom man kan avsluta mitt i lÀttare. Jag gillar blandningen av illustrationer och text. Det Àr en vÀldigt bra nybörjarbok för lite mer vana lÀsare Àn de allra lÀttaste böckerna. Sen tror jag att det kan vara en bra höglÀsningsbok ocksÄ om barnet inte kan lÀsa sjÀlv.
Dessutom Àr Kirsten en vÀldigt hÀrlig person, tycker jag!

InlÀgg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇