Bokrecension: Recension “Julen är räddad”

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Julen är räddad
Författare: Matt Haig
Bokförlag: Alfabeta
Ålder (vad jag tycker): Från ca 9 år
Antal sidor: 332 sidor
ISBN: 9789150119299
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 4.21
Recensionsexemplar: Ja! Tack för boken!
Första meningen i boken: Vet du hur man skapar magi?

Baksidestext
Högt upp under takåsarna i ett smutsigt London bor Amelia med sin mamma. De är skorstensfejare, men på sistone har mamman blivit allt sjukare. Amelia behöver hjälp och som tur är vet hon precis vem hon ska vända sig till. Just det, Jultomten. Ingen i hela världen tror så mycket på Jultomten som Amelia.
Men Jultomten har fullt upp med arga troll och upprörda alver, och hans magiska krafter blir svagare för varje dag. Tänk om Tomten tvingas ställa in julen helt? Nej, julen måste räddas till varje pris och det finns bara en som kan hjälpa honom…

Vad tycker jag?
Jag tycker om boken! Den är mysig och julig. Jag gillar författarens sätt att skriva humoristiskt men ändå spännande. Jag gillar även att en författare är med (vill inte skriva vilken pga. spoilers). Jag gillar verkligen att en liten flicka kan hjälpa Tomten. Det jag har lite svårt med är när det hoppar för mycket i historien. Från Amelia till Tomten till alvbyn. Det var lite svårt att hänga med men det ordnade sig ganska snabbt när jag fortsatte. Överlag är det en bra bok med mysig och spännande handling!

Inlägg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇