Bokrecension: Recension “Hannah – En släktsaga: Valet”

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Hannah – En släktsaga: Valet
Författare: Laila Brenden
Bokförlag: Schibsted Förlagen
Ålder (vad jag tycker): Från 15 år
Antal sidor: 252 sidor
ISBN: 9789177132059
Finns hos: –
Goodreads-betyg: 2.60

Första meningen i boken: Hon strök en svettig hand över pannan.

Baksidestext
Vid foten av det mörka fjället ligger gården Rudningen, högt och fritt med utsikt över Hemsedal. Där bor den vackra Hannah – godsägardotter från Danmark – Mad maken Engebret. De möttes när hon var ung och troskyldig och trodde att kärleken skulle vara evig…
Året är 1826 och Hannah är ensam på gården när ovädret bryter ut. Mitt i stormen dyker en främling upp – en mystisk dansk med intensiva blå ögon och varma händer. Mötet förändrar Hannah för alltid, och vardagen med den brutale husbonden blir svårare att uthärda än någonsin.
Så drabbar tragedin Hannahs lilla familj. För att komma undan sorgen reser hon tillbaka till barndomshemmet en tid – men långt ifrån alla sätter värde på att den rättmätiga arvingen kommer på besök…

Vad tycker jag?
Jag tycker boken är ganska bra. Det är en bra story med den hemska maken och livet på gården i Norge, samt att hon har anor från finare släkter i Danmark. Jag gillar däremot inte hur boken är uppbyggd på så sätt att det hoppar mellan olika personer och platser. Tillexempel när hon var i Danmark och jag trodde hon hade varit där en längre tid medans hon bara varit där några månader. Det är som sagt en bra handling men lite hoppig. Jag vill gärna läsa mer om Hannah, det finns ändå fyrtio böcker!

Inlägg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇