Bokrecension: Recension “Författarnas himmel”

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Författarnas himmelFörfattare: P C JersildBokförlag: NovellixÅlder (vad jag tycker): Från ca 15 årAntal sidor: 27 sidorISBN: 9789187451911Finns hos: Adlibris /BokusGoodreads-betyg: 3.25Recensionsexemplar: Nej!

BaksidestextPrecis som i skänken arbetade flera rökare där. De brukade smita ut med jämna mellanrum för ett bloss på bakgården. En eftermiddag råkade jag, på väg till kylen, springa på några från konditoriet på väg ut. “Sonja?!” Visst var det Sonja Åkesson. Vi hade inte setts sedan början på sjuttiotalet – Sonja dog 1977 – så vi hade förstås en hel del att prata om. Jag följde med henne ut och stod där och huttrade bland de andra rökarna.
Vad tycker jag?Jag tycker novellen är okej. Det är ingen WOW-novell men den är inte dålig på något sätt. En medel helt enkelt. Jag gillar konceptet med vad som händer efter döden och författarens spekulationer. Det är alltid roligt att läsa om, tycker jag. Det är ett bra språk och det är ganska avslappnat. Jag gillar att det är författaren själv som det handlar om. Jag gillar den men det är som sagt ingen WOW-novell. Den är läsvärd men inte mer än så.

Inlägg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇