Bokrecension: Recension “Flickan utan näsa”

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Flickan utan näsaFörfattare: Georgia Byng
Bokförlag:
ArgassoÅlder (vad jag tycker): Från ca 9 årAntal sidor: 91 sidorISBN: 9789188577047Finns hos: Adlibris / Bokus / ArgassoGoodreads-betyg: 3.77Första meningen i boken: Alice Peasbody levde under den viktorianska eran i England.

Baksidestext Livet i 1800-talets England är svårt. Sotare skickar upp små barn i skorstenar för att feja, folk går och titta på offentliga avrättningar för nöjes skull, och människor som ser annorlunda ut förföljs eller visas upp på cirkusen som spektakel.Detta är Alice Peasbodys värld. Hon är en flicka som föddes utan näsa, och hennes liv borde vara omöjligt. Men ingenting är bestämt i förväg, och Alice har en förmåga att locka fram det bästa hos sina medmänniskor…
Vad tycker jag?Jag gillar boken! Den har en väldigt fin handling och jag gillar att Alice inte bryr sig om vem hon är med utan ser till personen istället för utseende. Jag tycker däremot att språket är lite varierat. Ibland är det svåra ord som inte är förklarade medans ett väldigt lätt ord är förklarat. Dessutom är känns det som språket är för lite yngre än nio år. Men det kanske kan bero på att den är lättläst. Jag gillar verkligen handlingen och de få illustrationerna är verkligen fina. Men jag gillar inte språket så mycket, tyvärr. 

Tack för boken!!

Inlägg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇