Bokrecension: Recension “En sista vinter”

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

En sista vinter
Författare: HÄkan NorebÀck
Bokförlag: Forum
Ålder (vad jag tycker): FrĂ„n ca 15 Ă„r
Antal sidor: 271 sidor
ISBN: 9789137154749
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 3.60
Recensionsexemplar: Nej!

BaksidestextDet Àr blyertsgrÄ december och Jonny Àr pÄ vÀg till den döende hemorten för första gÄngen pÄ lÀnge. Hans pappa Àr sjuk och mamman vill att hela familjen ska samlas och fira jul. Nu ska allt bli bra. Men nÀr pappan plötsligt dör och familjeÄkeriet mÄste rÀddas, dras Jonny in i sin brors smutsiga affÀrer. Minnesbilderna blir allt starkare, av den tragedi han anklagades för, av det han utsattes för som barn. Han flyr in i sitt gamla missbruk och en morgon vaknar han blodig och förvirrad. Vad kan han ha gjort sig skyldig till? Och vem Àr egentligen Nino, den tystlÄtne pojken som försöker nÀrma sig honom?

Vad tycker jag?
Jag gillar verkligen boken! Jag tycker bokens handling och sÀttet den Àr skriven pÄ. Jag gillar ju böcker om brokiga familjer och personer som hamnat fel. Det jag tycker extra mycket om Àr att boken lÀmnar mig med ganska mÄnga funderingar. Det gillar jag, att jag fÄr tÀnka lite sjÀlv.
En sista vinter Ă€r lite lik Lite död runt ögonen av David Ärlemalm och den tyckte jag om jĂ€ttemycket. Och denna ligger inte lĂ„ngt efter.
Boken Àr vÀldigt lÀtt att ta till sig och jag som inte Àr speciellt insatt i brott och kriminalitet förstÄr vÀldigt bra ÀndÄ.
Jag har en liten kÀnsla av att det kan komma en bok till eftersom mycket lÀmnas öppet. Om det blir sÄ skulle jag bli vÀldigt glad.
En riktigt, riktigt bra bok som kan komma att kvala in pÄ 2020s topp tiolista.

InlÀgg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇