Bokrecension: Recension “En ö i havet”

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

En ö i havet
Författare: Annika Thor
Bokförlag: Bonnier Carlsen
Ålder (vad jag tycker): Från 12 år
Antal sidor: 196 sidor
ISBN: 9163833069
Finns hos: Bokus/Adlibris
Goodreads-betyg: 3.92
Första meningen i boken: Tåget saktar in och stannar.

Baksidestext
Ombord på båten som ska föra dem till deras nya hem beskriver Steffi för lillasyster Nelli vad som väntar dem. En semesterort med palmer längs strandpromenaden, sandstränder med solstolar och glassförsäljare, ett piano och en hund…
Steffi och Nelli kommer från Wien och är på flykt undan tyskarnas judeförföljelser. De har skilts från sin mamma och pappa, och Steffi som är tolv år har lovat att ta hand om sin lillasyster.
På ön i Göteborgs skärgård är ingenting som de väntat sig. Här finns bara hav och sten, sjöbodar och fiskebåtar. Det luktar fisk och ingen talar deras språk.
Här ska de bo, vid världens ände.
På en ö i havet…

Vad tycker jag?
Jag gillar den här boken väldigt mycket! Den är mysig och att man får följa med på ön utanför Göteborg under kriget gör den mer mysig och jag fick en inblick i hur det kunde vara för ett barn under kriget. Jag gillar att man får följa båda syskonen men att det ändå är Steffi som är huvudpersonen. Den är bara mysig och lite hemsk på samma gång eftersom det handlar om krig.
Det är första gången jag läser denna bok och jag tycker den lever upp till mina förväntningar! Jag gillar allt med den!!

Inlägg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇