Bokrecension: Recension “Den första vågen”

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Den första vågenFörfattare: Paul DowswellBokförlag: ArgassoÅlder (vad jag tycker): Från ca 12 årAntal sidor: 95 sidorISBN: 9789187667923Finns hos: Adlibris /BokusGoodreads-betyg: 4.00Recensionsexemplar: Ja! Tack för boken!

Baksidestext
Första världskriget pågår med full kraft, och de två bröderna Charlie och Eddie ska delta i den första vågen i slaget vid Somme. Granaterna visslar fram och tillbaka över frontlinjen, det är bara en halvtimme kvar tills offensiven ska starta och stämningen i skyttegraven är tryckt. Charlie har svårt att samla tankarna. Kommer det här att bli de sista minuterna i hans liv? Eller kommer han och hans bror att klara sig och få återvända hem?

Vad tycker jag?
Jag är kluven… Jag gillar grundidén till boken men jag gillar inte riktigt hur boken är uppbyggd. Jag tycker att det som skrivs i nutid borde vara lite mer i fokus och inte bara dåtid. Men jag gillar slutet också. Och ur den aspekten gör det inte så mycket att det inte är skrivet så mycket i nutid. Men som sagt, jag är så kluven. Jag gillar som sagt idén men det är något som inte är bra, förutom nutid och dåtid. Och jag vet inte vad det är. Störande, men inget att göra åt. Jag gillar när det utspelar sig i dåtid. Där finns det inget att klaga på. Men helheten är sådär. Det är inte så ofta jag läser om Första världskriget, så det är kul!
Det är en medelbra bok som går snabbt att läsa!

Inlägg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇