Bokrecension: Recension “Boel och Oscar”

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Boel och Oscar
Författare: Josefine Sundström
Bokförlag: Bonnier Pocket
Ålder (vad jag tycker): FrĂ„n ca 15 Ă„r
Antal sidor: 281 sidor
ISBN: 9789174293234
Finns hos: –
Goodreads-betyg: 3.51
Recensionsexemplar: Nej!

Baksidestext
De Àr nyblivna grannar i ett ombyggt bankpalats frÄn sekelskiftet. Den ene Àr en före detta arkitekt som har bott i huset sedan han sjÀlv ritade om det. Den andra Àr en 30-Ärig gallerist, nyss hemkommen frÄn en lÀngre utlandsresa. De borde inte ha nÄgot gemensamt.
Men bÄde Boel och Oscar bÀr pÄ ouppklarad skuld, sorg och ilska över hur livet blivit. En vattenlÀcka i taket gör att de mÄste ta kontakt. Detta blir upptakten till en ovÀntad vÀnskap, och snart har deras pÄverkan pÄ varandra blivit genomgripande.

Vad tycker jag?
Oj, vilken bok! Jag gick in med ganska lÄga förvÀntningar pÄ denna bok eftersom jag inte sett den nÄgonstans förut och jag visste inte vad jag kunde vÀnta mig. Men WOW! Jag Àlskar verkligen alla karaktÀrer och jag skulle vilja ha Oscar som morfar. Han verkar som en sÄ mysig gubbe. Jag gillar verkligen sprÄket och att den Àr ganska sorglig. Den kan nog lÀsas pÄ flera sÀtt men jag tyckte den var sorglig och fin.
Jag tycker vÀldigt mycket om Boel ocksÄ. Hon kÀnns som en person jag skulle vilja vara kompis med.
För den som gillade En man som heter Ove kommer nog gilla Àven denna. Den har vissa likheter med Ove och det gillar jag verkligen.
Jag tycker att boken kanske Àr nÄgot kort. Jag skulle vilja veta lite mer om Boels och Oscars relation utöver grannskapet.
En riktigt lÀsvÀrd bok för den som vill grÄta en skvÀtt, eller ha ett leende pÄ lÀpparna. Denna bok kombinerar dessa kÀnslor vÀldigt bra!

InlÀgg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇