Bokrecension: Recension “Blä för Nadine”

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Blä för NadineFörfattare: Maria DavidssonBokförlag: Idus förlagÅlder (vad jag tycker): Från ca 6 årAntal sidor: 44 sidorISBN: 9789175779294Finns hos: Adlibris / BokusGoodreads-betyg: 3.00Recensionsexemplar: Ja! Tack för boken!Första meningen i boken: Isabell står och gör grimaser framför toalettspegeln.

BaksidestextMysiga Nadine. Hon är rolig, hon är söt och … Usch! Isabell kan inte förstå varför alla gillar henne.Nadine skrattar och flamsar hela tiden. Spelar fotboll och annat trams. Och kompisarna hänger med på allt hon hittar på.Ska det vara så här nu?
Vad tycker jag?Jag tycker boken är ganska bra! Jag gillar vändningen på slutet men jag tycker det blir lite för negativt genom boken. Slutet knyter inte riktigt ihop tillräckligt för att den ska vara så negativ innan. Jag gillar inte att den beskriver Nadine på ett negativt sätt. Jag hade föredragit att det hade varit en mer positiv klang men att Isabell tycker så. Nu känns det nästan som att författaren också tycker att dessa egenskaper är dåliga. Jag hade svårt för att det var så negativt kring Nadine men samtidigt kan jag tänka mig att barn gillar att läsa en sån här bok. De kan säkert känna igen sig. Jag gillar ändå boken och slutets handling men det knöt inte ihop så mycket som jag önskade.

Inlägg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇