Bokrecension: Recension “Bergens stjärnor”

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Bergens stjärnor
Författare: Jojo Moyes
Bokförlag: Printz Publishing
Ålder (vad jag tycker): Från ca 15 år
Antal sidor: 408 sidor
ISBN: 9789177712466
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 4.30
Recensionsexemplar: Nej!

Baksidestext
1937. Alice Wright lever ett stillsamt och instängt liv med sina föräldrar i England. Ett frieri från den stilige amerikanen Bennett Van Cleve ger hopp om luft under vingarna. Med honom vid sin sida, i exotiska Kentucky, hoppas hon att världen ska öppna sig för henne. Men snart inser Alice att hon är mer instängd än någonsin. Bennett visar inget intresse för sin nya hustru, och den strängt religiöse svärfadern anser att en plats är i hemmet.
Så när staden efterlyser frivilliga kvinnor till att bli ridande bibliotekarier som en del av Eleanor Roosvelts nya satsning på utbildning, anmäler sig Alice entusiastiskt.
Kentuckys ridande bibliotekarier blir snart kända vida omkring, och deras arbete är minst sagt strapatsrikt. De tampas med beväpnade hembrännare och giftormar, snöiga bergssluttningar och översvämningar. Värst är ändå de män som inte ser med blida ögon på friheten som uppdraget medför. Och vissa män är beredda att gå hur långt som helst för att stoppa dem …

Vad tycker jag?
Jag tycker boken är ganska bra! Jag tycker handlingen är intressant och det ridande biblioteket är jättespännande. Men den är väldigt platt. Det är inte tillräckligt utvecklade karaktärer och allt händer så fort. När det händer något hinner jag knappt med, det tar slut så fort.
Moyes språk är fint och jag tycker om hennes sätt att skriva.
Jag gillar att det händer mycket i boken, men det skulle varit mer utvecklade händelser.
Jag tycker om bokens handling, det är en jättebra och spännande sak att skriva om. Men det håller inte ända fram, tyvärr.
Det kunde varit en så bra bok!

Inlägg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇