Bokrecension: Recension “Är det bara jag som bryr mig?”

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Är det bara jag som bryr mig?Författare: Camilla DahlsonBokförlag: Idus förlagÅlder (vad jag tycker): Från ca 9 årAntal sidor: 176 sidorISBN: 9789175779805Finns hos: Adlibris / BokusGoodreads-betyg: 3.00Recensionsexemplar: Ja! Tack för boken!

BaksidestextWilma brottas med sin panikångest, som dyker upp ibland, oftast när hon oroar sig för något, som att prata inför klassen.
Hon känner sig ensam när de andra tjejerna i klassen pratar om resor, kläder och mobilspel. Är hon den enda som bryr sig om klimathot och miljö?
När klassen får reda på att det ska arrangeras en modevisning på skolan kommer Wilma och den nya tjejen i klassen, Gertrud, på att de kan visa upp snygga återvunna kläder.

Vad tycker jag?
Jag tycker boken är bra! Jag gillar att det är flera tunga ämnen i boken som tillexempel: klimathot, panikångest, mobbing och andra jobbiga saker. Även om det är väldigt tunga och svårpratade ämnen tycker jag författaren gör ett väldigt bra jobb och väver ihop det väldigt bra med det positiva. För mig inger boken ett hopp om att allt ska bli bra även om det är ett tungt ämne.
Jag gillar författaren språk som är väldigt lättsamt och driver framåt hela tiden.
Sen är ju miljön ett väldigt hett och viktigt ämne. Jag tycker författaren har lyckats väldigt bra i denna bok!
En bok för den som vill läsa om miljön och andra jobbiga saker men som också inger ett hopp om en bättre framtid! Både vad det gäller klimat och mobbing.

Inlägg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇