Bokrecension: Recension “Älskade terrorist”

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Älskade terrorist
Författare: Anna Sundberg & Jesper Huor
Bokförlag: Nordstedts
Ålder (vad jag tycker): Från ca 15 år
Antal sidor: 277 sidor
ISBN: 9789113074276
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 3.53
Första meningen i boken: Jag drömde.

Baksidestext

  • Ta upp ett vapen, sa Said
    Motvilligt lydde jag. Lyfte försiktigt en pistol med fingertopparna.
  • Om du kallar dig Allahs slav, och vill att vi ska kämpa mot förtryckarna måste du kunna hantera ett vapen, sa han och visade mig hur man gjorde.
    Min hand skakade, jag ville inte skjuta någon.
    På dagarna träffa Said Arif bröderna på hemliga platser i Berlin medan Anna stannar hemma i lägenheten och väntar. Snart ska de tillsammans med Annas två barn resa till en by nära gränsen till Tjetjenien. Där lever man som i paradiset – männen ber under middagssolen, rider bland bergen och övar sina kroppar, precis som på Profetens tid. Kvinnorna försöker mätta sig själva och de hungriga barnen. Anna är gravid för tredje gången och hon börjar ana att den overkliga tillvaron kommer att få ett slut.
    Said Arif jagas i den globala kampen mot terrorism och i juli 2003 hinner den syriska diktatorn Bashar al-Assads agenter till sist ikapp honom och Anna i Damaskus.

Vad tycker jag?
Jag tycker boken är nästintill usel. Jag gillar inte alls författarens sätt att skriva och jag gillar inte handlingen. Det känns som en bok som bara är till för författarens barn och närstående. Det är inte en bok för mig. Dessutom gillar jag inte att allt ältas och hon skyller ifrån sig på ett sätt jag inte gillar. Jag tycker boken är så långt ifrån läsvärd man kan komma, tyvärr. Jag hade höga förväntningar på den men det blev ett bottennapp. Nu har jag ratat den nog, så det fick bli en kort recension.

Inlägg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇