Bokrecension: People of the Book

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Årets litterĂ€ra nyĂ„rslöfte var att jag skulle lĂ€sa om böcker som jag tyckt mycket om. Det har inte gĂ„tt sĂ„ bra, för det finns ju sĂ„ mĂ„nga nya böcker att lĂ€sa, som man drar pĂ„ sig. Jag har i alla fall lĂ€st om en bok hittills i Ă„r,  People of the Book av Geraldine Brooks.  

  HĂ€r fĂ„r vi möta bokbindareexperten Hanna Heart som fĂ„r en ovanlig förfrĂ„gan, nĂ€mligen att restaurera den berömda Sarajevo Haggadan. Hon hittar mĂ€rkliga spĂ„r i boken och som lĂ€sare fĂ„r man följa med pĂ„ en resa i bĂ„de tid och rum, dĂ€r bokens mysterier och historia blottlĂ€ggs av Hanna.  Romanen Ă€r bĂ„de en litterĂ€r spĂ€nningsroman, som en roman om historia i allmĂ€nhet och judarna i synnerhet – hur det var att leva som jude i Medeltidens Europa, i 1800-talets Österrike eller i 1940-talets Sarajevo. Relationerna mellan judar, kristna och muslimer levandegörs ocksĂ„. Men Ă€ven sĂ„dana saker som vad en familj Ă€r tas upp, liksom vad nĂ€rhet egentligen innebĂ€r och hur man bestĂ€mmer eller inte bestĂ€mmer över sitt eget liv. Jag tyckte om boken nĂ€r jag lĂ€ste den första gĂ„ngen och jag tyckte om den nu ocksĂ„. Boken Ă€r pĂ„ ganska avancerad engelska men det funkar Ă€ndĂ„ att lĂ€sa, förstĂ„ och uppleva.

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇