Bokrecension: På grund av Leon

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: “På grund av Leon”
Författare: Jenny Leeb
Format: Pocket
Antal sidor: 314
Förlag: Pocketförlaget
Copyrightår: 2009

Baksidetext:

En gång i tiden var Maja och Angelica bästisar. Leon och Maja var ett par, och de tre vännerna var oskiljaktiga. Men så åker Maja till USA för att gå en språkkurs och det är då allting går sönder. Något händer därhemma, något ingen av dem kan ändra på i efterhand. Något som gör att Maja väljer att stanna kvar i Los Angeles.Sex år senare, när Leon hastigt dör, återvänder Maja hem till Stockholm. De två forna vännerna möts på begravningen. Frågan är om vänskapen någonsin kan bli vad den en gång var. De har båda förändrats, Angelica är snart färdig läkare, Maja å andra sidan har inte riktigt följt någon rät linje i livet. Hon har författardrömmar men jobbar som servitris för att få ihop till hyran. Att träffas igen skakar om deras respektive värld. Charmiga Maja och duktiga Angelica – kanske skulle de tjäna på att ge varandra en ny chans? Men det är inte alltid lätt att se vad vänskap kan vara värd när rivalitet och svartsjuka står i vägen.

Omdöme: Det finns inte så mycket att älta. Det här är kort och gott en helt okej chick lit som bjuder på ett par timmars trevlig avkoppling, men det är inte mer än så. Karaktärerna är förvisso trovärdiga, men själva storyn skulle må bra av lite mer “action”, för det händer inte så mycket. Inte desto mindre är detta en läsvärd bok för alla chick lit-älskare där ute. 

Betyg: 3/5

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇