Bokrecension: Oskuld

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Kicki Sehlstedt Àr för mig en ny författare. Jag har lÀst hennes Oskuld som handlar om hur den framgÄngsrika influencern Linn försvinner spÄrlöst. I flera mÄnader söker man efter henne och tar in hennes vÀnner och bekanta pÄ förhör, utan resultat. Tills slut fÄr en specialist pÄ cold case-fall ta över utredningen för att se om polisen har bortsett frÄn nÄgot. Problemet Àr bara att denna specialist, professor i kriminologi Kajan Berglund, har varit gift med förundersöknigsledaren som har hand om Linns fall. Kajan kastade ut honom nÀr det visade sig att han var otrogen med en kollega, som ocksÄ Àr pklagare i detta fall. SÄ problemen finns pÄ olika hÄll samtidigt. Som om detta inte var nog, sÄ letar en murvel upp en snaskig historia frÄn Kajans förflutna, som kan ödelÀgga hela hennes karriÀr. 

Denna roman visar upp en influencers vardag, dĂ€r allt sker officielt och dĂ€r begrepp som fritid och avkoppling inte existerar. Skenet Ă€r allt, vilken uppfattning folk har om en Ă€r kittet som hĂ„ller ihop en influencers vardag. Romanen visar ocksĂ„ upp mĂ€ns vĂ„ld mot kvinnor pĂ„ ett mycket nĂ€rgĂ„nget och skrĂ€mmande sĂ€tt. Denna bok tar tag i en och lĂ€mnar en omskakad. Sociala medier Ă€r verkligen inte enbart av godo.

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇