Bokrecension: Odysseus

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

SÄ har jag dÄ lÀst en klassiker, som mÄnga kÀnner till men fÄ faktiskt har lÀst. Nu kan jag flytta frÄn den första gruppen till den andra.

Odysseus Ă€r pĂ„ vĂ€g hem frĂ„n Troja och han fĂ„r uppleva mĂ„nga Ă€ventyr. Men sĂ„ lyckas han göra Poseidon arg genom att blĂ€nda en cyklop som rĂ„kar vara Poseidons son. Detta leder till att Poseidon gör allt som stĂ„r i hans makt för att hindra Odysseus frĂ„n att komma hem till hustru och barn. Skall han lyckas ta sig hem eller kommer han att förgĂ„s pga Poseidons vrede? Odysseus av Homeros Ă€r skriven pĂ„ hexameter och Ă€r till en början en utmaning att lĂ€sa, men ganska sĂ„ snabbt sĂ„ faller man in i rytmen. UpplĂ€gget pĂ„ berĂ€ttelsen Ă€r finurligt upplagt och jag kan se hur mycket av dagens litteratur faktiskt kan spĂ„ras tillbaka till de gamla grekerna. Dock tror jag inte man ska lĂ€sa in sĂ„ mycket mer Ă€n vad som faktiskt stĂ„r dĂ€r. Exempelvis lĂ€ste jag en analys som menade att man kan se fröet till demokratin i berĂ€ttelsen, men det tycker jag Ă€r en lite vĂ€l lĂ„ngdragen slutsats. Icke desto mindre Ă€r Odysseus nĂ„got speciellt och jag Ă€r glad att jag nu har lĂ€st den, men jag kommer nog inte lĂ€sa om den igen, för sĂ„ bra var den inte,

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇