Bokrecension: Odjurens stad – Isabel Allende

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Isabell Allendes ungdomsbok fÄngar mig frÄn första sidorna. Det Àr ett djungelÀventyr i Amazonas.
15 Äriga Alexander Colds mamma Àr mycket sjuk, han och hans syskon splittras nÀr hans mamma mÄste söka vÄrd i en annan stad. Till sin fasa hamnar Alex hon sin farmor, den ökÀnda Àventyraren Kate Cold. NÀr nÄgra har siktat ett odjur inne i Amazonas djungler sÀtts en expeditions grupp ihop dÀr Kate ingÄr. Alex mÄste sjÀlvklart följa med. Men han blir inte det enda barnet, guidens dotter Nadia Àr ocksÄ med pÄ resan, men hon Àr lika hemtam i djungeln som Alex i sin hemstad.

Inne i djungeln blir det farligt, en efter en dödas pĂ„ olika mystiska sĂ€tt. En kvĂ€ll blir Nadia och Alex bortförda av “Dimfolket” en anonym indianstam som nĂ€stan aldrig haft kontakt med yttervĂ€rlden. Men de tĂ€nker inte döda dem som de andra stackarna i gruppen, utan det visar sig att de har ett speciellt uppdrag för dem. Ett uppdrag pĂ„ liv och död.

Precis som Allendes andra böcker Ă€r Odjurens stad smĂ„tt flummig med mycket andliga inslag, men det Ă€r ocksĂ„ det som jag brukar fastna för nĂ€r jag lĂ€ser hennes böcker. Sökandet efter odjuret mĂ„ste vara Alexanders livs största Ă€ventyr och det Ă€r vĂ€ldigt spĂ€nnande att följa. En riktig spĂ€nnande Ă€ventyrs roman helt enkelt. Odjurens stad Ă€r dessutom första delen i en trilogi, de andra delarna heter Den gyllene drakens rike och PygmĂ©ernas skog.Skrivet av Elin Kategorier: 14+KillböckerSpĂ€nningVĂ€nskapÄventyr

InlÀgg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇