Bokrecension: Norrskensnatten

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Norrskensnatten av Anna Kuru Ă€r den andra delen i Kiruna–trilogin. Den första delen, Den första frosten, har jag recenserat tidigare hĂ€r pĂ„ bloggen.  Vi fĂ„r Ă„terigen trĂ€ffa Allis, som efter de traumatiska hĂ€ndelserna i Den första frosten sĂ„ sakteliga börjar Ă„terhĂ€mta sig. Men det verkar som att ödet har nĂ„got emot Allis, för det Ă€r ett mörker som stĂ€ndigt förföljer henne, som inte lĂ€mnar henne ifred – och mot ondskan mĂ„ste man ju fĂ„ försvara sig, eller hur? 

  Allis fĂ„r ett nytt jobb, denna gĂ„ng pĂ„ bilprovningen, men minnena plĂ„gar henne sĂ„ under pĂ„sken ger sig Allis upp pĂ„ fjĂ€llet för att fiska och rensa skallen. Men mörkret har följt henne Ă€ven upp pĂ„ fjĂ€llet och hon mĂ„ste göra vad hon kan för att överleva, nĂ€r det förflutna hinner ikapp henne. Allis pĂ„minner lite grann om Tom Ripley i Patricia Highsmiths böcker. Man fĂ„r ett annat perspektiv och börjar mer eller mindre att sympatisera med Allis, precis som med Mr Ripley. Jag bĂ„de sympatiserar med Allis, samtidigt som jag inte riktigt kan tĂ„la henne. Anna Kuru har lyckats göra nĂ„got som Ă€r svĂ„rt, nĂ€mligen att kĂ€nna sympati för en möjlig brottsling.

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇