Bokrecension: Neverworld

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Jag har lÀst Marsha Pessls andra tvÄ böcker, Fördjupade studier i katastroffysik och Nattfilm sÄ att bestÀmma sig för att lÀsa hennes tredje roman, Neverworld, var inte sÄ svÄrt.

Boken handlar om Beatrice, som ett Är efter hennes highschoolsweetheart Jims död, bestÀmmer sig för att ta reda pÄ vad hennes vÀnner egentligen vet om Jims död, om vad som hÀnde. Han och Beatrice hade varit ihop i flera Är och hans död hade tagit henne hÄrt. För att kunna gÄ vidare vill Beatrice dÀrför konfrontera sina vÀnner. En inbjudan till en födelsedagsfest öppnar möjligheten att Äterförenas med vÀnnerna pÄ egendomen Wincroft. KvÀllen börjar lite stelt, men kommer att sluta pÄ ett helt ovÀntat sÀtt, sÀrskilt nÀr en man knackar pÄ och berÀttar nÄgot som egentligen Àr omöjligt.

DÀr och dÄ börjar en resa som kommer att bli livsavgörande för alla fem ungdomar, Àventyren blir mÄnga, möjligheterna nÄgot fÀrre och allt handlar om liv eller död. Bokstavligen. Slutet kommer helt otippat (i varje fall för mig) och lÀmnar en berörd pÄ ett mycket djupgÄende sÀtt.

Som alltid levererar Pessl! Att kunna hÄlla en sÄdan hög klass pÄ tre böcker i rad Àr anmÀrkningsvÀrt och verkligen inte en sjÀlvklarhet. Jag skulle kunna ge exempel pÄ en del riktigt stora och vÀlkÀnda författare som inte lyckats med det som Pessl lyckats med, men jag vill inte peka ut nÄgon.

Den hĂ€r boken Ă€r som ett isberg. I början ser man bara toppen pĂ„ det, det som syns ovanför vattenytan, men ju mer man dyker in i boken, under ytan, desto mer upptĂ€cker man att det hĂ€r isberget Ă€r mycket, mycket större Ă€n man trodde – fastĂ€n man vet att det som döljer sig under ytan brukar vara upp till tvĂ„ tredjedelar av hela berget.

Jag Ă€lskar nĂ€r böcker överraskar en, verkligen tar en pĂ„ sĂ€ngen – och den hĂ€r boken gjorde verkligen det! Romanen riktar sig egentligen mot YA, men det spelar ingen roll, en vuxen har lika stor behĂ„llning av den, sĂ„ lĂ€s den, bara lĂ€s den!

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇