Bokrecension: Nemesis

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Titel: Nemesis
Författare: Josephine Angelini
Förlag: Bonnier Carlsen
Sidor: 433
Serie: Starcrossed #3
Originaltitel: Godess

Handling:

OBS! Kan innehÄlla spoilers frÄn tidigare delar i serien! LÀs pÄ egen risk!

Den sista striden nÀrmar sig. VÀrldens öde vilar i Helenas hÀnder.
Helenas tidigare misstag har slÀppt lös gudarna frÄn deras fÀngelse Olympen. De Àr hÀmndlystna och blodtörstiga och Helena mÄste hitta ett sÀtt att stoppa dem innan ett förödande krig bryter ut. För att ha en chans att utmana det som stÄr i stjÀrnorna mÄste hon vÀcka de oerhörda krafterna inom sig.
Men den mytomspunna Tyrannen – förgöraren som Ă€r mĂ€ktigare Ă€n alla andra gudar tillsammans – kan finnas bland Helenas nĂ€rmaste och hon vet inte lĂ€ngre vem hon kan lita pĂ„. I takt med att den sista striden nĂ€rmar sig avslöjas till slut alla hemligheter, och snart tvingas Helena att fatta ett fruktansvĂ€rt beslut


Omdöme:
NÀr jag lÀste ut Helena ville jag bara ha mer och mer. Tempot var högt och spÀnningen steg. Och humorn, den Àr sÄ himla bra! Jag satt flera gÄnger och skrattade högt eller bara satt med ett fÄnigt flin pÄ lÀpparna. Boken var minst sagt fantastisk. Hades fortsatte i ungefÀr samma spÄr, lika rolig och spÀnnande men den hade inte riktigt det som första boken hade. Men den var verkligen bra ÀndÄ.
Och nu har jag lÀst ut den tredje och sista delen i den hÀr serien Starcrossed.
Jag Àr bÄde glad och besviken pÄ den.

Det var ganska lÀnge sedan som jag lÀste första och andra boken, sÄ jag hÀngde inte riktigt med i svÀngarna. För Nemesis börjar direkt dÀr Hades slutar. Eftersom det var sÄ lÀnge sedan jag lÀste Hades sÄ visste jag inte ens vad som hade hÀnt och vilka som var vem. De första 100 sidorna var det enda jag gjorde var att försöka hÀnga med och reda ut allting. Jag hade hoppats pÄ att kunna sitta och bara njuta av Josephines hÀrliga sprÄk. Men icke dÄ, det blev inte riktigt sÄ. Jag har planerat i framtiden lÀsa (och köpa) alla tre böcker pÄ raken. DÄ kommer det förmodligen en uppdatering pÄ den hÀr recensionen.

KaraktĂ€rerna gillade jag vĂ€ldigt mycket i de tidigare böckerna, men det kĂ€ndes som att de var inte “verklighetstrogna” i boken, Ă€ven om det kanske inte Ă€r sĂ„ möjligt eftersom det Ă€r en fantasy-bok.
Jag mÄste bara nÀmna mytologin ocksÄ. Jag skulle vilja bara sitta ner och skriva nÄgon uppsats om alla gudar, halvgudar och alla andra mytologiska vÀsen i Starcrossed.
I skolan har jag alltid varit intresserad av mytologin, sÄ det Àr vÀldigt intressant att fÄ lÀsa om den i min naturliga miljö! (AlltsÄ böckernas vÀrld)

Tillbaka till karaktÀrerna. Jag gillade Helena förut, men hon har blivit totalt annorlunda. LikasÄ Claire och Matt och alla andra.
De enda karaktĂ€rerna som verkar som vanligt Ă€r Orion och Lucas. Jag bara Ă€lskar Lucas! Åh, jag hoppas pĂ„ att jag nĂ„n gĂ„ng ocksĂ„ fĂ„r en sĂ„dan pojkvĂ€n, men helst utan alla bekymmer 😉
Bara sÄ ni vet sÄ Àr jag team Lucas och kommer för alltid att vara det.
Jag hade mina förhoppningar pÄ att Helena skulle vÀlja rÀtt och eftersom jag inte vill avslöja nÄgot sÄ skriver jag inte vem.

Jag Àr i alla fall att Ànnu en fantastisk serie har fÄtt sitt slut, men jag kommer absolut att lÀsa om den nÄgon gÄng i framtiden.
SÄ lÀs, lÀs, lÀs!
Men lÀs helst om Helena och Hades innan sÄ att ni vet vem som Àr vem!

InlÀgg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇