Bokrecension: NATTFJÄRILEN

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: “Nattfjärilen”
Originalets titel: “The Harlot”
Författare: Saskia Walker
Format: Danskt band
Antal sidor: 346
Förlag: Förlaget Harlequin
Copyrightår: 2011
Serie: Maleficiumtrilogin #1

Baksidetext:
Jessica Taskill lever med det plågsamma minnet av att bevittnat hur hennes mor brändes på bål, anklagad för häxeri. Och precis som sin mor har Jessica gåvan – en kraftfull magisk förmåga som hon måste hålla dold. Ändå beskylls hon för att vara häxa av en rival. Jessica hamnar bakom galler i väntan på en säker död när en dubiös präst dyker upp i den mörka fängelsecellen och begär tjänster hon aldrig hört någon i prästkläder uttala.

Gregor Ramsey är emellertid lika helig som djävuken själv, men hans löfte om frihet i utbyte mot de speciella tjänsterna kan bli hennes räddning. Snart finner hon sig vara fast i en överenskommelse där hon ska förföra och förgöra Gregors dödsfiende. Ett avtal som blir alltmer motbjudande att genomföra då Gregors åtrå till henne bli starkare – och svårare att motså. Kanske bör Jessica trots allt gå med på hans plan… för på samma sätt som han använder henne för sina behov kan hon utnyttja honom för sina egna.

Mitt omdöme:
Vilken smörja! Det som säkert var menat att vara sensuellt och erotiskt känns bara motbjudande, och jag läser större delen av boken med rynkad näsa. Handlingen är just inte mycket till handling, utan snarare bara ett skelett att hänga upp de erotiska bitarna på. Helhetsintrycket blir mycket fattigt och jag tror faktiskt att jag skulle kunna skriva ihop en bättre historia själv om jag fick två dagar på mig. Det tycker jag säger det mesta.

Mitt betyg: 1/5

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇