Bokrecension: När saker som aldrig händer händer

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

 Lindbäcks nya – Saker som aldrig händer – var helt klart en av hennes bättre. Jag är förstås väldigt förtjust i Min typ brorsa och Tänk om det där är jag, men detta tror jag faktiskt är hennes bästa hittills. Roligt när en författare bara blir bättre och bättre!
Saker som aldrig händer är just vad som händer. På bokens baksida beskrivs det ett stort svek från Andreas vänner och hans tjej. De första 50 sidorna gick åt till att klura vad det kunde vara för svek, för det var inte så förutsägbart som man kan tro. När Andreas står ensam utan vänner och tjej träffar han sin gamla barndomsvän Eric och de ger den gamla vänskapen en ny chans. Men Andreas klarar ändå inte av att gå vidare. Hur ska allt någonsin bli normalt igen?

Saker som aldrig händer var precis som Lindbäcks andra böcker väldigt verklig. Hela berättelsen kändes nära, kanske för att den handlade om så pass vanliga saker. Det var lätt att känna med Andreas men ibland blev jag trött på hans tjurande, men samtidigt förstår man vad han går igenom och får nästan acceptera det. Eric blev direkt min favoritkaraktär och det var roligt att han hade en sådan stor roll i boken, ville nästan ha ännu mer Eric!
Annat kul är att Lindbäck har gjort Bookmusic till sin senaste bok i spotify format. Klicka här om ni vill ha den. Spellistan matchande inte alls med min musiksmak men det är ganska kul ändå att författare börjar göra spellistor till sina böcker. Ett sista ord om Saker som aldrig händer: Läs den! 
Skrivet av Elin Kategorier: 14-14+HomosexualitetKillböckerKärlekSvekVänskap

Inlägg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇