Bokrecension: Mystifierande revolverman

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Revolvermannen

Författare: Stephen King

Antal sidor: 221

LÀst sprÄk: Svenska

Genre: Fantasy

Sedan en tid tillbaka har jag funderat pĂ„ att lĂ€sa Stephen Kings fullbordade fantasyserie Det mörka tornet. Att lĂ€sa en fullbordad serie kĂ€nns verkligen lyxigt, ofta tycker jag att man ger sig pĂ„ nĂ„gonting nyskrivet som senare visar sig expandera till 3,
 7,
 nej, 10,
 hoppsan, 13 delar i slutĂ€ndan. Har man riktig otur hinner författaren dessutom dö innan han skriver fĂ€rdigt. Faktum Ă€r att det var lite grann sĂ„ som King resonerade nĂ€r han insĂ„g att han faktiskt inte var odödlig och att Mörka tornet inte var klar.

Handlingen Àr mörk, mystisk och förvirrande. Revolvermannen Àr en urÄldrig kvarleva frÄn en lyckligare tid. Sedan dess har vÀrlden han lever i förrötts; djuren muterar, mÀnniskorna Àr degenererade och utvecklingen har avstannat. Revolvermannen stÄr kanske för det goda, men det han gör Àr inte alltid gott. Det enda som betyder nÄgot i slutÀndan Àr att han hittar Det mörka tornet, som tycks vara likt en helig graal för revolvermÀnnens sÀllskap. Eftersom Roland Àr den enda revolverman som finns kvar Àr det hans plikt att aldrig ge upp sökandet. Den ende som kan leda honom rÀtt Àr den gÀckade Mannen i svart som han jagat genom tidsÄldrar.

Sökandet leder honom först till en Vilda VÀstern-lik stad vars saloonÀgare Alice tar honom under sina vingar. Mannen i svart har planterat en fÀlla för honom i staden och Roland vet att den snart kommer att slÄ igen runt honom.

Jag har lĂ€st en hel del Stephen King genom Ă„ren. Revolvermannen Ă€r inte sĂ„ Stephen King-aktig i sin utformning, sĂ„ man inser snart att det Ă€r en av hans tidiga alster. SprĂ„ket Ă€r mer utsirat och poetiskt och inte alls sĂ„ rĂ„tt och rakt som man lĂ€rt att förvĂ€nta sig frĂ„n King. Kort sagt sĂ„ gillade jag det. Än sĂ„ lĂ€nge Ă€r det inte en fulltrĂ€ff men det kan det kanske fortfarande bli. Formatet med olika vĂ€rldar, Vilda vĂ€stern, mutanter och en gyllene tidsĂ„lder som försvunnit kĂ€nns spĂ€nnande.

InlÀgg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇