Bokrecension: Mörker, ta min hand

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: “Mörker, ta min hand”
Originalets titel: “Darkness, Take My Hand”
Författare: Dennis Lehane
Format: Inbunden
Antal sidor: 518
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Copyrightår: 1996
Serie: Kenzie & Gennaro #2

Baksidetext:
Privatdetektiverna Patrick Kenzie och Angela Gennaro åtar sig att skydda sonen till en känd psykiatriker som av misstag verkar ha retat upp Bostons maffia, och därför fått ta emot ett antal hotelser. Snart står det klart att hoten inte kommer från maffian, utan istället leder spåren åt ett än mer skrämmande och samtidigt osannolikt håll: en seriemördare som sitter fängslad sedan tjugo år tillbaka.

Plötsligt inträffar en rad ohyggliga mord där offren blir grymt torterade. När Patrick Kenzie och Angela Gennaro gräver djupare i saker upptäcker de flera likheter med tidigare olösta fall och att mördaren är någon som kretsar kring dem, och som känner till deras förflutna. Någon som leker med dem och ser dem som sina nästa offer.

Mitt omdöme:
Efter att ha stiftat bekantskap med Dennis Lehane när jag läste “En drink före kriget”, blev jag faktiskt imponerad. Jag fastnade för Lehanes rappa repliker och lite dråpliga språk. Dock imponeras jag inte lika mycket av “Mörker, ta min hand”. Det som börjar som en välskriven och rafflande spännande historia blir tyvärr bara rörigare och rörigare och alltmindre trovärdig i en hisnande takt. I samma takt sjunker betyget flera nivåer. Dessutom saknar jag de där rappa replikerna, som jag nu kommit att förknippa med Lehane, även om de finns där i viss mån.
Nja, det blev nog ett steg tillbaka för Dennis Lehane, men jag kommer inte desto mindre ge tredje boken i serien en chans.

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇