Bokrecension: Monica Magnus 1966

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Hur lever man med ett spöke? En skugga som hela tiden finns dĂ€r men som man inte kan ta pĂ„? Som pĂ„verkar ens familjerelationer? Ulrika Ewerman skrev en bo, Monica Magnus 1966 (Bookmark förlag, 2020).  

 Monica Ă€r en brĂ„dmogen flicka pĂ„ alla sĂ€tt. Hon Ă€r intelligent och vacker och gĂ„r sina egna vĂ€gar, vilket inte uppskattas av hennes mamma. Pappan stĂ€ller sig lite mer förstĂ„ende. SĂ„ möter Monica Magnus och bĂ„das liv kommer att förĂ€ndras i grunden. Han Ă€r 22 Ă„r och hon Ă€r 14. Mamman ogillar skarpt förhĂ„llandet och försöker pĂ„ alla sĂ€tt att hindra de förĂ€lskade att trĂ€ffas. Det gĂ„r inte sĂ„ bra, för Monica och Magnus Ă€r en sjĂ€l i tvĂ„ kroppar och de klarar sig inte utan varandra. Ewerman har skrivit om sin storasyster som hon aldrig fick trĂ€ffa, men vars existens Ă€ndĂ„ Ă€r varit sĂ„ starkt nĂ€rvarande i familjen. Hon berĂ€ttar om en flicka som var före sin Ă„lder och som hade svĂ„rt att anpassa sig till samhĂ€llets krav pĂ„ hur en tonĂ„ring skulle vara. Boken Ă€r sorglig, glad, full av kĂ€nslor och lĂ€mnar en definitivt inte oberörd!

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇