Bokrecension: Message from Venus

BerĂ€knad lĂ€stid: 5 minuter ⏳

Författare: Tessa Krailing
Antal sidor: 154 st
Genre: Äventyr, Livsöde
SprÄk: Engelska

TrettonÄriga Rose bor tillsammans med sin sjuttonÄriga syster Aisling och deras mamma. Roses pappa Àr försvunnen, de har ingen aning om var han Àr.
    En kvĂ€ll kör de anden i glaset och anden sĂ€ger att pappan har försvunnit till Venus. Roses mamma tror pĂ„ det, men inte Rose, för det skulle vĂ€l Ă€ndĂ„ inte kunna vara möjligt?
    Sedan berĂ€ttar anden att deras pappa tycker att de ska starta en grupp för de som tror att det finns liv pĂ„ andra planeter.
    Rose fĂ„r pappas kompis Pat att komma dit för att hjĂ€lpa hennes mamma att förstĂ„ att pappan inte kan vara pĂ„ Venus. Men istĂ€llet fĂ„r Pat mamman att tro att han Ă€r dĂ€r för att Roses pappa har skickat dit honom. Han blir den första medlemmen i gruppen. Till Rose sĂ€ger han att han sa att han var skickad dit av pappan för att vinna mammans förtroende.
    Sedan kommer det en vĂ€ldigt mystisk kille till Roses familj. Han heter Gabriel och Ă€r sĂ„ snygg att han kan fĂ„ folk att göra precis vad han sĂ€ger. Men det kan vĂ€l inte vara sant – eller Ă€r han verkligen en ailien?

Denna boken var verkligen urusel! Vi skulle lĂ€sa en engelsk bok i engelskalĂ€xa, och vĂ„r lĂ€rare bestĂ€llde böcker frĂ„n biblioteket som de i England lĂ€ser nĂ€r de Ă€r i vĂ„r Ă„lder. Jag förstĂ„r om de helt tappar lĂ€slusten efter att ha lĂ€st sĂ„dana hĂ€r böcker

    Personerna fĂ„r man i princip inte veta nĂ„got om. Inte vad de gillar att göra eller nĂ„gonting. Man fĂ„r heller knappt veta hur de ser ut.
    Gabriel Ă€r verkligen osannolik. Han kan typ hypnotisera folk och beter sig som om han var kungen över vĂ€rlden. ÄndĂ„ Ă€r Rose kĂ€r i honom, och han Ă€r typ mer Ă€n tio Ă„r Ă€ldre Ă€n hon. Liksom
 Jaha? Är det bara snygghet som rĂ€knas, ska man inte vara lite trevlig ocksĂ„? Tydligen inte. Gabriel Ă€r en vĂ€ldigt osannolik karaktĂ€r, i alla fall. Jag fattar inte att de hela tiden gĂ„r med pĂ„ det han sĂ€ger.
    Roses kompisar, eller om man kan kalla dem kompisar, irriterar jag mig vĂ€ldigt mycket pĂ„. De fattar ju att inte allt stĂ„r rĂ€tt till om det Ă€r nĂ„gon (Gabriel) som bestĂ€mmer allt, och bland annat sĂ€ger att hennes bĂ€sta vĂ€n inte fĂ„r vara i huset bara för att han “stör” deras arbete, och hennes bĂ€sta vĂ€n pratar inte med nĂ„gon om det förrĂ€n precis i slutet. Om nĂ„gon av mina kompisar hade haft det sĂ„ hade jag direkt försökt att göra nĂ„got Ă„t det. Men det gör inte Roses kompisar. Och Rose sĂ€ger, för att Gabriel vill det, att hennes bĂ€sta vĂ€n mĂ„ste sluta komma till henne. Liksom
 Öh? Men hennes bĂ€sta vĂ€n fortsĂ€tter Ă€ndĂ„ vara med henne i skolan och sĂ„. Det skulle inte jag gjort
 Men samtidigt sĂ„ skulle jag nog försökt hjĂ€lpa Rose, i alla fall innan hon körde ut mig ur huset, men det gör inte hennes “kompisar”.
    Annars Ă€r familjen jĂ€ttekonstig och helt osannolik.
    Platserna fĂ„r man inte veta nĂ„got om heller. Det Ă€r det enda jag kan sĂ€ga om dem.
    Framsidan Ă€r verkligen förskrĂ€cklig
 SĂ„Ă„ ful! Den skriker inte ut “lĂ€s mig” direkt, snarare “lĂ€s mig inte”. Detta Ă€r ingen bok jag skulle plockat upp pĂ„ ett bibliotek/i en bokhandel pĂ„ grund av den snygga framsidan, direkt.
    Boken Ă€r inte spĂ€nnande nĂ„gon gĂ„ng, inte ens pĂ„ de sista sidorna. (Kan tillĂ€gga att slutet Ă€r lika osannolikt som resten av boken, det Ă€r ungefĂ€r lika dĂ„ligt som “sedan vaknade jag och det var bara en dröm”. Fast nu var det ju inte just sĂ„, men ni fattar vad jag menar. Det kĂ€nns som att författaren hade vĂ€ldigt brĂ„ttom i slutet.) Jag hade definitivt slutat lĂ€sa i denna boken om det inte var för att den var en lĂ€xa. Man vill helst lĂ€gga ifrĂ„n sig boken och man tĂ€nker hela tiden “nej, inte en sida till”. SĂ„ mitt tips Ă€r: LĂ€s inte denna boken, den Ă€r urdĂ„lig!

InlÀgg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇