Bokrecension: Lögnen

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Linwood Barclay är absolut inte okänd för mig, men jag har inte läst något av honom, vad jag kan komma ihåg. Nu har jag läst Lögnen, en som det visade sig vara en del i en trilogi.

En gigantisk skärm på en drive in-bio rasar och dödar 4 människor. Samma natt blir det inbrott i en av offrens hus och dennes dotter anlitar en privatdeckare för att utreda händelsen. Polisen påbörjar en utredning och upptäcker vissa sammnhang med tidigare händelser i staden. Samtidigt ska polisen också utreda några mord som kanske eller kanske inte har samband. Personerna vi möter i denna bok har alla samröre med varandra på något sätt och man får veta hemligheter som ibland kanske hade varit bäst fortsatt vara hemligheter.

De olika delarna i denna trilogi är inte fristående, vilket jag märkte av ganska väl. Det var mycket namn att hålla reda på och lite svårt att placera alla. Bitvis var handlingen seg, men man fortsätter att läsa för man vill veta hur det går. Nu måste jag läsa den tredje delen för att veta hur allt går, för det blir inte alla saker som blir uppklarade, främst då vem det är som verkar fast besluten att få alla i den lilla staden att få sona för det förflutnas synder.

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇