Bokrecension: Livet Efter Dig”

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: “Livet efter dig”
Originalets titel: “Me Before You”
Författare: Jojo Moyes
Format: Inbunden
Antal sidor: 398
Förlag: Printz Publishing
CopyrightÄr: 2012

Baksidetext:
Lou Clark och Will Traynor Àr sÄ olika man kan vara. Lou bor hemma och försörjer sina förÀldrar med lönen frÄn kaféet dÀr hon jobbar. Hon har inga ambitioner utanför den lilla stad dÀr hon bott hela sitt liv.
Will var en atletisk A-personlighet, framgĂ„ngsrik affĂ€rsman med toppjobb i London och en Ă€ndlös rĂ€cka blonda flickvĂ€nner. Ända tills en motorcykelolycka tog ifrĂ„n honom allt.
NĂ€r Lou blir arbetslös tar hon jobbet som den totalförlamade Wills sĂ€llskapsdam. Hon har ingen aning om hur hon ska hantera den dystre, oförskĂ€mde man som hon anstĂ€llts för att ta hand om. Och Will har bestĂ€mt sig – hans liv Ă€r trĂ„ngt och glĂ€djelöst, och han vet exakt hur han ska fĂ„ slut pĂ„ alltihop. Lou bestĂ€mmer sig i sin tur för att fĂ„ Will att Ă€ndra sig.
Ingen av dem vet att de kommer att förÀndra varandra för alltid.

Mitt omdöme:
Woho, vilken fantastiskt vÀlskriven och toppenbra historia! Jag Àlskar den frÄn första sidan, och nÀr boken Àr utlÀst Àlskar jag den om möjligt Ànnu mer!
Hur kommer det sig att man inte hört mer om Jojo Moyes? Det Ă€r först nu pĂ„ sistone som jag ens har hört talas om henne och den hĂ€r boken. Och tack gode gud att jag lĂ€ste den! Det hĂ€r Ă€r den bĂ€sta, eller möjligtvis den nĂ€st bĂ€sta, bok jag lĂ€st hittills i Ă„r
 nej, pĂ„ flera Ă„r.
Moyes sprÄk flyter perfekt. Och trots att handlingen emellanÄt Àr sorglig och ledsam, blir det aldrig för tungt eller kvÀvande. Jag skulle vilja sÀga att Jojo Moyes Àr riktigt skicklig pÄ att förmedla sin historia, för att inte tala om hur skickligt hon utformat sina karaktÀrer. De Àr verkligen sÀllsynt Àkta, och nÀr jag hunnit bara en liten bit in i boken Àr jag redan bÀsta vÀn med flera av dem.
SjÀlva handlingen Àr riktigt gripande, och ju nÀrmare slutet jag kommer, desto större vÀxer sig klumpen i halsen, och desto fler tÄrar trillar ner för kinderna. Varför, varför, var den hÀr boken tvungen att ta slut??
Nu kommer jag dammsuga biblioteket och bokhandlarna i jakten pĂ„ fler böcker skrivna av Moyes efter att lĂ€st hennes underbara “Livet efter dig”, som jag inte kan annat Ă€n tokhylla!

Mitt betyg: 5/5

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇