Bokrecension: Lisa Jewell: Flickorna i parken

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Bokens titel: Flickorna i parken
Författare: Lisa Jewell
Originalets titel: the Girls
ÖversĂ€ttare: Sanna Hellberg
Förlag & Är: Printz Publishing 2016
Antal sidor: 291
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
LĂ€st format: Ljudbok
UpplÀsare: Gunilla Leining
GoodReads medelbetyg: 3.61
Boktipset förvÀntat betyg: 2.7
Betyg: 3

Handling

Pip och Grace flyttar efter en olycklig hÀndelse i deras hus med sin mamma till en lÀgenhet som ligger precis intill en pittoresk park i London. En oas i storstadsbullret, dÀr barnen tryggt kan leka dÄ mammorna hinner fixa med vardagsbestyren i lugn och ro. Flickornas mamma Claire lÀr kÀnna de intressanta paret Leo och Adele och den excentriska Cecilia, som alla bor i husen runt parken. Pip och Grace lÀr kÀnna deras barn och blir vÀnner med dem. Men Àr de trygga dÀr? Vad Àr det egentligen som hÀnt tidigare i parken? Och till slut hittas en trettonÄring flicka medvetslös i ett av de mörkare hörnen av parken. Vem Àr ansvarig? Har det nÄgot med det förgÄngna att göra?

Recension

Jag lÀste tidigare FÄgelburen av Lisa Jewell. Hon skriver spÀnnande familjedraman med komplicerade historier. En mörk hemlighet kommer till liv med vÀlskrivna och trovÀrdiga karaktÀrer. Precis som den tidigare boken Àr Flickorna i parken en underhÄllande bok.

Boken handlar om komplicerade kÀnslor och förhÄllanden bÄde mellan tonÄringar och vuxna. Utredningarna och pratet om vem som var i nÀrheten dÄ det hÀnde utgör en stor del av boken. De flesta i grannskapet har kÀnnt varandra nÀstan hela sina liv. Vem av dem Àr den skummaste? Vem har utfört det ofattbara? NÄgot som dessutom har hÀnt förut i samma park.

Det Àr skrÀmmande att tÀnka sig att en mur runt en park mitt i en storstad kan ge en sÄdan falsk trygghet. Att förÀldrarna litar pÄ att barnen kan leka tryggt dÀr utan uppsikt. Blir barnen förvildade av en sÄdan frihet? DÄ de kan springa runt i stora gÀng? Eller Àr hotet alltid utifrÄn?

UpplÀsaren Gunilla lÀser lugnt och med passande stÀmma till den hÀr typen av bok.

England, Lisa Jewell, London, betyg 3

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇