Bokrecension: LCHF för vegetarianer av Pauline Demetriades & Katarina Wikholm

Beräknad lästid: 4 minuter ⏳

Titel: LCHF för vegetarianer
Författare: Pauline Demetriades & Katarina Wikholm
Förlag: Optimal förlag

Inlägg skrivet av Hanif

Vill du ha lite tips om vegetarisk mat så här på nationaldagen? Den ena författaren av denna bok, Katarina Wikholm, känner jag väl så jag ger inte denna bok ett betyg, men jag vill verkligen som sagt tipsa om den. Det här är en helt nyutkommen bok och jag tycker det här är en kul idé. Jag är inte vegetarian, men jag har börjat äta mer och mer vegetariskt, åtminstone en gång i veckan. Den här boken är superbra också om du ska bjuda på middag när någon är vegetarian, för det är mycket goda recept som du utan att skämmas kan bjuda hela sällskapet på. Den snyggaste maträtten var ”Färstarte med zucchinitäcke”, där man hyvlade zucchinin med en osthyvel och sedan ovanpå (innan man körde in den i ugnen) flätade remsorna!

Till förrätt gjorde jag ”Brietårta med valnötter”, den räcker till många. Det blev väldigt gott. Den andra förrätten jag provade avokado med ägg och romsås. Då var det inte ”vanlig” kaviar utan tångkaviar, som är helt vegetarisk och görs på havstång. Den är väldigt salt, men jag tycker det är godare än fiskrom. Tzatzikin var supergod, man kan doppa chips i den (fast det är ju inte LCHF).

Till efterrätt testade vi morotskakan och chokladmoussen. Morotskakan smakade inte som morotskaka man köper på café, lite mer ”sockerkakigt” kanske, men gott ändå. Det tog låååång tid att göra, morötterna ska kokas i en timme. Chokladmoussen var supergod, det är Bailey´s i den, vilket jag ”råkade” ha hemma … Egentligen ska man lägga upp den fint i små skålar, men det har inte jag så jag gjorde en stor skål (se bilderna).

En eloge till författarna för att recepten var smart gjorda efter förpackningarna, i alla recepten jag provade så skulle man ha t ex 300 g corn (en förpackning), 2 dl crème fraiche (en förpackning), havstång 75 g (en förpackning) osv. Författarna verkade ha tänkt ordentligt, i en del kokböcker tar man bara lite av olika ingredienser och sedan efteråt har man miljoner grejer över som man inte kan använda i några vettiga kombinationer. Alla recepten är väl tilltagna, så jag har mat över som jag nu kommer att äta i flera dagar framöver … Klicka på bilderna så blir det stora.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇