Bokrecension: Längtans latituder

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Shubhangi Swarup är en indisk författare och journalist som är bosatt i Mumbai. Hennes debutroman heter Längtans latituder (Louise Bäckelin Förlag, 2020). Här får vi möta ett antal olika personer som på något sätt ändå hänger ihop; det nygifta paret där maken är forskare och hustrun är klärvoajant, mamman som kämpar för sin fängslade son, det åldrande paret som försöker återuppleva passionen, en yeti som söker mänsklig kontakt och en sköldpadda som upplever otroliga saker. Man får komma nära dessa människor, in på livet, både detta liv och livet bortom döden.

Romanen handlar om livet, om det vi ser och det som vi inte ser, om att vara människa och vår relation till naturen. På ett mycket poetiskt och särpräglat språk fångar Swarup de olika karaktärernas kamp. Livet handlar om längtans latituder och orons longituder. Denna roman kan få en att ompröva sin världssyn och att fundera över basala saker som vad kärlek egentligen är. På köpet får man också insikt i det indiska köket, språket, traditioner, historia etc. En mycket vacker roman

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇