Bokrecension: Kyss mig först

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Kyss mig först är Lottie Moggachs debutroman – och vilken debut! Leila är 23 år och datanörd. Hon har levt ensam med sin mamma hela sitt liv och tagit hand om mamman när hon så sakteliga gick bort i MS. För att försörja sig så jobbar Leila hemifrån med mjukvarutestning, men hon tillbringar större delen av sin tid på nätet, dels genom att spela World of Warcrat och dels genom att vara med i olika chatforum. Ett chatforum är väldigt speciellt och tar upp allt mer av Leilas tid, Red Pill. Där “träffar” hon den karismatiske Adrian som kommer med ett förslag som många skulle rygga undan för, men inte Leila. Hon ser saker och ting främst från deras filosofiska och logiska synvinklar. Tess är en vän till Adrian som under flera år gått med självmordstankar. Tess lider av bipolär sjukdom och har mått dåligt större delen av sitt liv. Hon har länge velat ta livet av sig, men tvekat eftersom hon inte vill göra sin mamma ledsen. Leila ska ta över Tess liv på nätet, så att familj och vänner fortfarande tror att Tess lever. Så småningom ska kontakterna fasas ut för att sedan upphöra helt. Ingen skada skedd. Under erbetet med att samla in information om Tess, där Leila och hon Skypar och har  tät mejlkontakt så kommer de varandra nära och Leila tycker att hon vet allt om Tess, ja, nästan blir henne! 

Moggach debutroman är en lågmäld berättelse om vår samtid och vad tekniken kan åstadkomma i rätt och fel (beroende på vem man frågar) händer. Vi får se en situation från flera synvinklar och inser att det mesta inte är svart eller vitt. Även de mest upprörande saker kan ha vita inslag.  Detta är ingen actionfylld roman, utan en bok där spänningen byggs upp mer och mer ju längre fram man kommer i berättelsen och när man börjar förstå hur saker och ting hänger samman. Jag läste ut den på kort tid, så man kan nog säga att Moggachs debut är en riktigt bladvändare!

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇