Bokrecension: Kvasitankar i Mittvärlden

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: Sången om Susannah
Författare: Stephen King
Antal sidor: 412
Genre: fantasy
Serie: Det mörka tornet

Serien om Det mörka tornet närmar sig sin slutstation och Roland och hans revolvermän har ”todashat” in i vår värld igen. Den kvinna/demon som nu delar medvetande med Susannah gör allt för att föda det barn som de båda bär. Deras mål leder dem till New York och (relativ) nutid.

Roland och Eddie har landat i Maine för att slutgiltigt övertala Torn att sälja ödetomten där rosen står till dem. Mötet blir mer actionladdat än de väntat sig. På en aning beslutar de sig också för att besöka författaren Stephen King som tycks vara mer än lovligt inblandad i historien.

Det här är nog sen sämsta delen av serien; berättandet går i snigelfart och när huvudpersonerna ska möta King själv blir det fullt av kvasitankar och en aning, aning pinsamt. Som tur är framställer inte King sig själv som en adonis med svar på alla frågor, men huvudpersonernas inställning till honom…! Roland blir nästan utslagen vid tanken på att möta någon som likt Gud styr öden… Åååååååååkeeeeej?! Hybris? Vem? Jag?

Kanske har jag blivit för gammal för att bli skrämd av King? Jag brukade ha en läsregel om att inte läsa King efter klockan 20 eftersom nattsömnen blev lidande. När människor med tupphuvuden rostar spädbarn på spett känns det bara… Gäsp!

Inlägg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇