Bokrecension: Kritgubben

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

C J Tudor Ă€r en ny bekanskap för mig. Jag har lĂ€st hennes debutroman, som kom ut 2018 och fick blandade recensioner, övervĂ€gande positiva dock. Debutromanen heter Kritgubben och handlar om ett kompisgĂ€ng bestĂ„ende av 4 pojkar och 1 flicka. De Ă€r alla i 12-Ă„rsĂ„ldern. Allt sammans började nog med olyckan pĂ„ tivolit, dĂ€r Eddie trĂ€ffar Mr Halloran, Kritgubben. Av honom lĂ€r sig Eddie att anvĂ€nda kritor och kompisgĂ€nget anvĂ€nder koder för att meddela sig med varandra, symboler som bara de sjĂ€lva förstĂ„r. SĂ„ leder plötsligt kritgubbarna gĂ€nget till en död kropp och nu Ă€r det inte lika roligt lĂ€ngre med kritor.  

 Trettio Ă„r senare och man tror att allt Ă€r över. Men sĂ„ dimper det ner ett brev i Eddies postlĂ„da. Det innehĂ„ller en krita och en kritfigur. Ska allt börja om igen? Har Kritgubben kommit tillbaka? FrĂ„n första sidan Ă€r man fast. Allt stĂ€mmer; sprĂ„k, intrig, twister, miljöbeskrivningar och personskildringar. Det Ă€r inte alls lĂ„ngsökt att tĂ€nka pĂ„ Stephen King och dĂ„ sĂ€rskilt boken Det. Upplösningen kommer inte förrĂ€n i slutet, man hĂ„lls pĂ„ halster genom hela boken, precis som det ska vara. Tycker ni om King sĂ„ ska ni definitivt lĂ€sa Tudor! Det sĂ€ger skrĂ€ckmĂ€staren sjĂ€lv och jag kan bara hĂ„lla med honom!

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇