Bokrecension: Jordstorm av Mons Kallentoft

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Jordstorm
Författare: Mons Kallentoft
Förlag: Modernista
ISBN: 978-91-7503-469-0
Serie: Malin Fors #8
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 297
Finns hos: Adlibris / Bokus

Handling:En tidig majmorgon hittas en ung man död i ett dike intill Göra Kanal. Han Ă€r naken, men kroppen bĂ€r inga synliga spĂ„r av vĂ„ld och nĂ€r Malin Fors och hennes kollegor anlĂ€nder till platsen rĂ„der en mĂ€rklig tystnad. Det Ă€r som om alla röster har dĂ€mpats. 
Mannen identifieras snart som Peder Åkerlund, förre detta Sverigedemokrat, utesluten ur partiet pĂ„ grund av sina rasistiska uttalanden men numera omvĂ€nd. Det visar sig att han har blivit mördad. Och nĂ€r den 16-Ă„riga Nadja Lundin samma kvĂ€ll anmĂ€ls saknad, troligtvis bortförd, finns tecken som tyder pĂ„ att de bĂ„da fallen hĂ€nger samman. 

Men har offren nĂ„got gemensamt? Varför har de valts ut? Efterhand börjar Malin Fors inse att de har att göra med nĂ„gon som leker med polisen, som talar via mord och inte tĂ€nker lĂ„ta sig tystas. Vad Ă€r det han eller hon vill sĂ€ga? Det Ă€r brĂ„ttom att hitta ett svar. Nadja Lundin kan fortfarande vara vid liv. 
(Goodreads.com)
————————————————————————————————————————————————
Kommentarer: Jag ska sluta upprepa mig med att stĂ€lla frĂ„gan varför jag fortsĂ€tter att lĂ€sa denna serie. Jordstorm Ă€r faktiskt en av de bĂ€ttre i den hĂ€r serien om Malin Fors. Men jag mĂ„ste Ă€ndĂ„ undra tar den hĂ€r serien aldrig slut? Först ut var en bok för varje Ă„rstid samt den femte Ă„rstiden han hittade pĂ„, nu de fyra elementen. Jag har lĂ€st nĂ„gonstans att det ska komma fem böcker med titlar efter de fem sinnena. Som sagt tar denna serie aldrig slut?!

I Jordstorm berör Mons Kallentoft ett vÀldigt hett Àmne, speciellt nu nÀr vi precis har haft val och det Àr kaos i regeringen. HÀr berör han frÀmlingsfientlighet och Sverigedemokrater. SÄ det Àr verkligen ett aktuellt Àmne. Jag kÀnner att han hÀr har blivit bÀttre pÄ att skildra dagens samhÀlle.

HÀr Àr det högt tempo mest hela tiden. Malin har aldrig varit en favoritkaraktÀr och inte blir hon det hÀr heller. Hon hÄller sig Àntligen nykter men hÀr tycker jag istÀllet att hon blir lite vÀl tjatig och hÀngig över Daniel och hur mycket de tycker om varandra.

Äntligen har han tonat ner de döda som pratar, det driver mig till fullstĂ€ndig vansinne. SĂ„ tack och lov Ă€r det nertonat men de Ă€r fortfarande dĂ€r och jag tycker som alltid att de inte gör nĂ„got för handlingen.

InlÀgg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇