Bokrecension: ”John Lennon – En biografi” av Philip Norman

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

900 sidor fyllda med berättelsen om den mannen som jag personligen avgudar, Mr. John Ono Lennon. I boken får man följa med John från födseln, i det bombade Liverpool i slutet av andra världskriget, under den tidvis tuffa uppväxten och genom livet som världskänd musiker i det troligtvis största bandet någonsin, The Beatles. Biografin, som är skriven av Philip Norman, visar alla sidor av John och döljer ingenting. Man kan dock bli lite skrämd (”Yesterday” by Janesdead (Flickr.com) CC BY-NC-SA 3.0) när man ser boken första gången på grund av sin storlek, den ser ganska skräckinjagande ut med sina 900 sidor, men den är väldigt lättläst och man kommer lätt in i boken. Så om man vill läsa om en av de mest intressanta människorna genom tiderna ska man verkligen läsa den här boken!

Innan jag läste biografin visste jag inte mycket om John Lennon, jag visste att han sjöng i The Beatles på 60-talet, men inte mycket mer än så. Men när jag väl började läsa boken insåg jag vilken speciell människa han verkligen var. Nu i efterhand är jag fullkomligt kär i hans personlighet och hans sätt att driva med alla i sin närhet, speciellt med media och i intervjuer. Så bli inte avskräckta av bokens tjocklek, den är inte så farlig som den ser ut. ”Döm inte boken efter omslaget”

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇