Bokrecension: John Green, Maureen Johnson och Lauren Myracle: Let it snow

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Bokens titel: Let it snow
Författare: John Green, Maureen Johnson och Lauren Myracle
Originalets titel: Let it snow
ÖversĂ€ttare: Ylva StĂ„lmarck
Förlag & Är: Speak 2008
Antal sidor: 352
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
LĂ€st format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.83
Boktipset förvÀntat betyg: 3.4
Betyg: 4
Tusen tack till Alba pÄ Boklyckan för boken som jag vann i hennes jultÀvling. Jag hann Äka ivÀg för julfirandet innan boken hunnit fram, men det var roligt att komma hem till den efter nyÄret. Och nu har jag Àven hunnit lÀsa klart den.

Handling

En “New York Times” bestseller skriven i tre delar av tre undomsboksförfattare med jul och en snöstorm i fokus.

Jubilee som försöker ta sig fram till sina morförÀldrar i Florida sitter fast pÄ ett tÄg i en snöstorm, vilket leder till ovÀntade nya bekantskaper. Tobin ser pÄ filmmaraton med sina kompisar dÄ han gÄr ett samtal frÄn Keun som ber honom skynda till waffle-house med Twister-spelet. Och slutligen Addis som Ängrar att hon har gjort slut med sin pojkvÀn och kÀnner sig nere trots vÀnnernas försök till uppmuntran.

En bra blandning helt enkelt för en roande tonÄrsroman.

Recension

NĂ€r man lĂ€ser ungdomsböcker sĂ„ lĂ€ser jag dem ofta med ett lite annat “mindset” Ă€n dĂ„ jag lĂ€ser andra böcker. Kanske man kan sĂ€ga att jag har ett mera öppet sinne, och kanske Ă€r jag Ă€ven lite mera förlĂ„tande. Men det behövde man i och för sig inte vara med den hĂ€r boken, den var vĂ€ldigt skojig och underhĂ„llande och kĂ€ndes inte alls barnslig. En bra ungdomsbok alltsĂ„.

VÀnner, kÀrlek och första kyssar blandat med lite missförstÄnd och drama blir en riktigt bra ungdomsbok. En salig blandning av snöstorm, cheerleaders, minigrisar, twister-spel och galna bilresor. Alla tre delar var skojigt skrivna, speciellt den första dÀr jag skrattade högt nÄgra gÄngen, och de binds samman pÄ ett roligt sÀtt.

Jag rekommenderar boken till alla som vill lÀsa nÄgot lÀttsamt och nÄgot man blir pÄ gott humör av och sjÀlvklart ocksÄ till alla ungdomar. En hÀrlig bok med mysig julmystik, som lÀmnade en med en varm kÀnsla i kroppen.

Betyg 4, Bok, John Green, Lauren Myracle, Maureen Johnson, julrelaterat

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇