Bokrecension: Isolerad i paradiset av Eva Karlsson

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Isolerad i paradiset
Författare: Eva Karlsson
Förlag: WorldCraft 
ISBN: 978-91-6399-545-3
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 246
Finns hos: Adlibris / Bokus

Handling:Ella hittar kĂ€rleken online i brandmannen Ashmed. Kontakten blir allt intensivare och Ashmends mejl och telefonsamtal blir snart ett vĂ€lkommet inslag i Ellas annars grĂ„a vardag. Det dyker upp flera varningstecken pĂ„ vĂ€gen att allt inte stĂ„r rĂ€tt till, men Ella Ă€r förblindad av kĂ€rleken och blir förĂ€lskad i bĂ„de Ashmed och hans söta dotter Salma. 
Efter en kort tid övertalas hon att lĂ€mna livet i MĂĄlaga och flytta till paradisön Mallorca. Redan frĂ„n dag ett mĂ€rks Ashmeds lynniga humör, men Ella inser inte att det Ă€r hans verkliga jag och Ă€r snabbt fast i en negativ och aggressiv relation. Ella gĂ„r frĂ„n att ha njutit av livet till att bli isolerad frĂ„n sin omgivning och manipulerad att tro att hon inte Ă€r nĂ„gon utan Ashmed. 
Under mĂ„nga Ă€r Ă€r hennes liv fyllt av fysisk och psykisk misshandel och nĂ€r hon blir gravid ökar Ashmeds kontrollbehov och en dag mĂ€rker Ella att hon förbereder sig för sig egen flykt tillbaka till Sverige. Isolerad i paradiset Ă€r baserad pĂ„ en verklig historia. 
(Goodreads.com)
————————————————————————————————————————————————
Mina tankar: Jag fick ett mail av författaren till den hĂ€r boken om jag ville lĂ€sa den. Efter att ha lĂ€st pĂ„ om handlingen  tackade jag ja.

Det hÀr Àr en bok som var svÄr att lÀgga ifrÄn sig, dels för att den var lÀttlÀst men ocksÄ för att jag ville veta hur det skulle gÄ för Ella. Det Àr smÀrtsamt att lÀsa om hur hon bÄde psykiskt och fysiskt bryts ner av mannen hon trodde var hennes livs kÀrlek.

Det Àr inte svÄrt att förstÄ att det som hÀnder Ella har författaren sjÀlv upplevt, att det Àr sjÀlvupplevt. Det gör ont i mig att lÀsa om det som hÀnder henne. MÄnga gÄnger undrar jag varför hon bara inte lÀmnar honom tidigare. Men det Àr vÀl sÄ man Àr kÀr, man tror att det inte kommer att hÀnda flera gÄnger, de lyckas bryta ner en tills man tror att man inget Àr vÀrld.

Boken Àr oerhört vÀlskriven och texten flyter pÄ bra. Man riktigt kÀnner av hennes stress och hur nedbruten hon Àr. Samtidigt finns det en ljusglimt att hon kommer levande ut ur detta och skapar sig ett fint och vÀrdigt liv frÄn hennes plÄgoande. Ashmed Àr en mÀnniska jag i stort sett önskar allt ont i vÀrlden. Jag vill kalla honom psykopat för det Àr precis det han Àr. MÀn som ger sig pÄ kvinnor pÄ detta sÀtt önskar jag verkligen allt ont i vÀrlden.

Denna bok var ett recensionsexemplar frÄn författaren, tack för den.

InlÀgg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇