Bokrecension: Irländsk dussinhistoria

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: Havets dotter

Författare: Deirdre Purcell

Antal sidor: 409

Läst på språk: Svenska

Genre: Roman/Romantik

Havets dotter börjar på två ställen samtidigt, dels på Irland där man möter Conor och dels i Chicago-trakten där man möter familjen Smith. Conors familj lever på ön Inisheer i fattigdom och våld, medan Smiths lever som den rikemansfamilj de är.

De båda familjerna möts, sig själva ovetande, när familjen Smiths plan störtar i Atlanten och den enda överlevande, spädbarnet Susanna flyter i land på Inisheer. För Sorcha och Michéal, Conors föräldrar, kommer barnet som en skänk från ovan då de samma natt förlorat sin egen dotter Molly. Eftersom både flickorna är snarlika och i samma ålder får hittebarnet bli Molly.

Med åren blir Michèals besvikelse över vad livet skänkt honom djupare och hans allt mer våldsamma personlighet allt värre och går ut över hustrun och barnen.

Havets dotter är en ganska fjantig titel på en bok. Den heter för övrigt A place of stones i den engelska originaltiteln. Det låter kanske aningen bättre. Havets dotter är den sortens bok man ska läsa när man inte har något bättre för sig eller när man ligger nerbäddad i influensa. Den lämnar inga bestående intryck, varken positiva eller negativa. Faktum är att Havets dotter påminner ganska mycket om en berättelse jag skrev på som 14-åring…, vilket i sig inte är någon vidare komplimang till Purcell (men kanske till mitt 14-åriga författar-jag!).

Inlägg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇