Bokrecension: ”I det här trädet” av Katarina Kieri och Per Nilsson

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Jag har läst boken “I det här trädet”. Det som är lite speciellt med boken är att det är två författare som har skrivit den tillsammans. Författarna Katarina Kieri och Per Nilsson har slagit i hop berättelsen “I det här trädet” och skrivit varannat kapitel.

I boken så får man följa fågelflickan Siri, och vilsenpojken Jacob. Siri och Jackob känner inte varandra men deras liv flätas i hop och titt som tätt får dom syn på varandra. Siri ger smeknamnet vilsenpojken till Jacob och Jacob döper Siri till fågelflickan, för det är så dom uppfattar den andra när dom får syn på varandra.
I boken får man lära känna personerna och deras tankar och funderingar. Man möter deras vardagsliv och får läsa om deras familjeproblem och brister. Hur livet kan vara när man mår som sämst och inte har någon att vända sig till, men även hur livet är när man sprudlar av glädje och lycka.

Personligen så tycker jag att det var en trevlig bok att läsa, den var underhållande. Jag kände även igen mig i vissa funderingar och tankar som huvudpersonerna bar på. Den kan vara bra att läsa ifall man inte mår så bra själv och är i en svacka, för att påminna sig om att det är inte bara en själv som mår dåligt utan det finns andra ute i världen som inte heller mår så bra jämt.

Ibland kände jag det motsatta av att läsa boken. När jag själv var på bra humör så var det jobbigt att läsa om andra som inte mådde bra. Boken var trevlig att läsa beroende på vilket humör jag var på.

Jag kan rekommendera den här boken för 12 år och uppåt. Den var lättläst, men det är händelser i boken som är mindre trevliga.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇