Bokrecension: ”Hur du blir en pirat” av Cressida Cowell

Beräknad lästid: 1 minut ⏳

Boken handlar om Hicke Hiskelig Halvulk III som är den trogne arvingen till de håriga huliganerna, men han ser verkligen inte ut som en sådan. Han är minst, spinkigast och räddast av de alla. En riktig nolla enligt de håriga huliganerna.

Slöbjörn Stinkflåse och Snorslödder mobbar Hicke hårt för hans korthet och mjuka personlighet. När tiderna är som jobbigast för Hicke har stammen kommit överens om en skattjakt efter en skatt som självaste Fulskägg den fasansfulle sägs ha gömt. Hela denna plan ligger den okände märkvärdigt opålitlige piraten Alvin bakom. Detta blir såklart Hicike oskyldigt involverad i med sin bästis Fiskfot och draken Tandlöse vilket leder till mycket problem.

Jag tycker att boken var rolig och väldigt spännande. Det finns inga speciellt långtråkiga moment i boken vilket gör att man vill läsa mer ut av varenda gång man läser de tre första meningarna. Jag ger boken fyra av fem tummar!

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇